KARHUT LIIKKEELLÄ!

Uros karhut ehtivät jo hangille! Oheinen karhu löysi sopivan passipaikan 3 metrin korkeudesta risuläjän päältä. Siellä se odotteli kun hirvi käveli kasan sivusta ja tappoi sen 5 metrin paon jälkeen. Toisena yönä se jo söi hirveä. Kolmantena yönä se kiikutti hirven vähän suojaisempaan paikkaan. Kyllä karhu on viisas! Katso oheiset kuvat.

Ajankohtaista

Pentue osiossa on nyt astutetut jäsentemme karhunhaukkuja nartut joilla on karhua haukkuva isä.

Jäsienille on avattu karhunhaukkukilpailu.

  • Paras karhu diplomitulos urokset/nartut
  • Paras Karh 1 tulos urokset/nartut.
  • Paras tekokarhutulos urokset/nartut
  • Pisin karhun yö jäljen seuraaminen joka päättyy karhun haukkuun,
  • Pisin seisontahaukku

Kannustetaan kaikkia joilla on karhua haukkuva narttu teettämään pentuja, joiden isällä on myös todetut karhunhaukku taipumukset. Tällä tavalla saadaan yhä enemmän karhulle pelaavia koiria metsästykseen.

Karhunhaukkuja pentueitten/astutus ilmoituksien tiedottamiseen on yhdistyksen nettisivujen kautta mahdollisuus. Pentue/astutus palstalle pääsyyn yhdistyksen nettisivuille on osoitettu molempien vanhempien toimivuus oikealle karhulle. Tämä voi olla uroksen kohdalta diplomi tulos, Karhu 1 tulos, tai luonnonkarhu haukku. Nartulta muuten sama, mutta Diplomi karhukokeesta/ Karh 1 kokeesta min 55 pistettä.

Karhujahti 2017 on nyt loppu. Karhukanta on edelleen kasvanut ja kaatoja tuli ennätysmäärä, 232 otsoa. Nyt päästiin karhujahtiin monella paikkakunnalla, missä ei ole paljon ollut lupia menneinä vuosina. Ainoastaan läntiselle poronhoitoalueella jäi karhuja runsaasti saamatta. Monet karhut olivat vielä liikkeellä lumilla, liekkö huono marja syksy syynä.

Karhujahtiin tarvitaan metsästyksenjohtaja vuodesta 2018 alkaen. Samoin muiden riistaeläimien haaskapyyntiä voidaan rajoittaa karhujahdin aikaan. Kuitenkin jos koira on tarpeeksi karhuverinen ja maavainukin on kunnossa, löytyy karhu haukuttavaksi perinteisellä vapaalla haulla.

Karhua haukkuvan karjalankarhukoirien astutuksia on luvassa nyt talvella. Pentue sivulta voit katsoa jäsentemme pentueita. Kun halutaan koiran pelaavan myös karhulle, pitää koira olla karhuverinen ja sitten pitää koulutta se oikein. Jäsenet voivat saada ohjeita pennun koulutukseen. Pane viestiä sihteerille, niin saat ohjeet pennun koulutukseen ja valintaan.

Jäsen kasvattajille ja uroksen omistajille, joilla on karhua haukkuva koira, voidaan myöntää avustus koiran jalostustarkastuksiin (silmä-lonkkakuvat). Katso jalostuskorvaus osio sivumme yläpalkista.